web
analytics
Archives for April 2013 | Reacties 2013 | CVVK
April 2013

10.

Wat gebeurde er op zaterdag, 6 april 2013, van vier tot zes in de zaal van Emile van Leenen te Leiden aan de Lammermarkt?
Naar een top zijn we gedragen!
Niet naar de top van een in de wind bevend riet of naar de elegante top van een Eiffeltoren, geschraagd door een elite, noch naar de top van een wolkenkrabber, zich verheffend op winstzucht van bankiers en beleggers, doch naar de top van een onwankelbare Kilimanjaro, opgestuwd door de gebundelde energie van de vele volkeren der voormalige Sovjetunie: want al het talent waarvan we getuige waren is verwekt en opgevoed in die naar ware schoonheid strevende cultuur welke alleen kan opbloeien onder de liefdevolle zorgen van alle mensen in de samenleving.
De musici, Konstantin Roor, de familie Nagler, Svetlana Terpouchova en Larissa Becker, die ons naar die hoogten voerden weten dat, bewust of onbewust, blijkens de bescheiden dienstbaarheid aan hun kunst, die velen van ons verbaasde en ontroerde.
Andersom, moet die bijzondere sfeer van vriendschap en gastvrijheid in die sierlijk eenvoudige zaal van invloed zijn geweest op de artiesten; getuige de uitlating van de celliste, dat zij nog nooit met zo'n bijzonder gevoel gespeeld heeft als voor dit publiek.

Nu we, verrijkt met de ervaring van wat cultuur is, weer terug zijn op aarde, zoals Anneke zegt, vermogen ook wij geluk te verspreiden door met vereende krachten samen te werken, ware schoonheid voort te brengen.

Jan

9.

Ook ik heb genoten en was onder de indruk van de virtuositeit van het spel van Konstantin.
Het is inderdaad merkwaardig dat een musicus van zijn kaliber zijn vaardigheden en kunnen in betrekkelijke anonimiteit lijkt te moeten verbergen.
Hij verdient een groter publiek en zeker een podium!

Freek

8.

Wat heb ik genoten van het concert zaterdagmiddag!! Was er naar toe gegaan omdat ik het een heel leuk idee vond en dat ik Konstantin wel eens wilde horen spelen.

Maar wat een enorme kunstenaar op de klarinet is het!! Een paar nummers sprongen er helemaal uit en zeker ook het eerste nummer na de pauze. Ongelooflijk.

Ook de anderen speelden grandioos.
Ik was zó onder de indruk van de middag dat ik er nog regelmatig aan loop te denken.
Wat zijn wij bevoorrecht dat hij bij ons (Sempre Avanti) de muzikale leiding heeft!!!

En ook hartelijke dank voor de uitnodiging. Had het niet willen missen.

Met vriendelijke groeten
Wil

7.

Wat hebben we Zaterdag genoten mijn kleindochter(13) en ik.
De  tijd vloog om.
Er was even geen tijd.
We hadden nog veel langer willen luisteren naar de prachtige muziek van Konstantin en zijn vrienden.
Echt fantastisch mooi.
Fijn dat we er bij mochten zijn.
Na afloop van het concert moesten we echt weer even op aarde komen.

Groet van Anneke

6.

Van Vrienden Voor Vrienden...
Ja zo voelde het ook: deze mensen waren ook mijn vrienden!
Met veel bewondering heb ik geluisterd naar die zeer getalenteerde musici. Wat was het een mooi programma en hoe fijn om naar te luisteren!

Dankjewel, Konstantin, voor dit prachtige concert! Wat ben jij toch een kunstenaar op de klarinet!

En dankjewel Svetlana: na het concert werden wij getrakteerd op een staaltje van Russische gastvrijheid...  Zoveel schalen met de meest heerlijke etenswaren kwamen uit jouw toverkeuken! Alles was heel smakelijk en goed verzorgd, ook veel dank aan je vriendinnen.

Er vloeide nogal wat wodka, maar die had een duidelijke functie: door de vele 'proost' momenten, heb ik zelfs nog even aan mijn moeder gedacht....

En dan is het zo leuk om tijdens het feestje te ontdekken dat al die geweldige musici heel gewone en aardige mensen zijn, zonder poeha. Taalbarrières vervaagden, in het Russisch, Duits en Nederlands praten, zingen en proosten, geen probleem (NB: wanneer nou eindelijk eens Esperanto...?)

Kortom, het was een bijzondere en heuglijke dag die ik niet gauw zal vergeten!!

Dank, dank, dank!!
Marrie

5.

We hebben met veel plezier geluisterd naar de professionaliteit van Konstantin en de andere musici. De vurigheid en de melancholische klanken van de diverse componisten, die de musici vertolkten, gaven ons een goede impressie van hun verwerking van de sterke emoties die de diverse oorlogen in het Oosten teweeg hebben gebracht.

Zo'n concert te beluisteren vonden we heel aantrekkelijk. Als we ooit nog eens in de gelegenheid kunnen komen om weer zo'n concert mee te maken, horen we dat graag.
L & R

4.

Ik was, als gebrekkige muziekkenner, werkelijk sprakeloos. Wat een excellentie van eenvoud waaruit, juist daarom, werkelijke passie spreekt.

En dan de variatie, van de meer contemplatieve stukken tot het 'geweld' van bijvoorbeeld de Sabeldans.
Dit zouden veel meer mensen moeten horen en zien. Ook zien! De overtuiging en de gedrevenheid waarmee gemusiceerd werd hebben een hoge educatieve waarde: hoe bereik je met jaren van ingespannen arbeid iets heel moois?

Nogmaals heel hartelijk dank voor de uitnodiging, dit had ik niet willen missen!
 
Jurrie

3.

Ook wij hebben enorm genoten van Konstantin en zijn vrienden. Een heerlijke muzikale middag, die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is.

Ook bewondering voor de man die de nummers aankondigde en daarbij blijk gaf dat hij zich goed had ingelezen en dat op een leuke manier bracht. Het gaf het programma nog meer cachet.

Groeten,
Jos en Kees

2.

Hallo allemaal, vrienden van Konstantin,

Het was voor ons een openbaring om Konstantin in deze setting te zien, een virtuoos van grote klasse!! Ook de verscheidenheid in de verschillende stijlen was heel goed gekozen.

Wat mij persoonlijk opviel dat een klarinet zo emotioneel is, maar dat zal ongetwijfeld met Konstantin te maken hebben.
Daar ik zelf niet in de klassieke muziek ben opgevoed, maar later in mijn leven wel getracht heb om het een beetje in te halen, was deze middag weer een bijscholing in mijn persoonlijke beleving van klassieke muziek.

Ik wil alle lof geven aan degenen die dit georganiseerd hebben, dit deed mij zelfs aan een gedichtje van Toon Hermans denken, (over de definitie is van een vriend) nou Konstantin kan trots zijn op deze vrienden.

Als voorzitter van het Shantykoor de Vlietzangers, kan ik namens iedereen die aanwezig was van ons koor gistermiddag (want wij hadden gisteravond nog een ander feest) dat zij zeer onder de indruk waren.

Het nummer wat mij persoonlijk erg aansprak waren het stukken uit Carmen en de Sabeldans (wat een grootse begeleiding door de pianisten) een prachtig samenspel.

Chapeau voor alle muzikanten en organisatoren.
 
namens het Shanty koor de Vlietzangers

vriendelijke groeten
Daniël

1.

Wat een prachtig concert afgelopen middag.
Wat een een virtuoos klarinettist is Konstantin.
Naast zijn fabelachtige techniek is hij ook in staat emoties uit zijn klarinet tevoorschijn te toveren, hoera!

Het programma was mooi en wel zo, dat je als luisteraar wilde dat het niet ophield.
Het muzikale juweeltje van vanmiddag vond ik het eerste stuk na de pauze. Verder was ik vooral onder de indruk van de sfeer in A la Albeniz en de lente- en herfststukken van Piazzolla. Noemde ik al de Ballade?
Kortom, het was een feest.

Hulde dus voor de initiatiefnemer(-s) en voor de spreekstalmeester natuurlijk. Altijd komisch, die Kees.

Werner en ik vroegen ons af hoe het kan dat iemand als Konstantin niet breder doorbreekt. "Om je geld te verdienen in de muziek moet je heel goed zijn," hoor ik wel vaker. Maar, hij is toch heel goed!
Misschien is hij wel te bescheiden om "beroemd" te worden?

Dat viel me overigens op aan alle (geweldige!) artiesten, ze legden zo'n enorme bescheidenheid en hoffelijkheid aan de dag, dat je je als horkerige Hollander haast geneert. Dit deed me trouwens denken aan de sfeer tussen de mensen op straat in Praag, maar dit terzijde.

Jan, hopelijk geniet je ook na van deze muzikale middag.
Dank voor het organiseren.

Groet, Veronique
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver